Kód: 321 | Výrobce: Peter Jentschura

TischleinDeckDich BIO - Stolečku prostři se 800g

540 Kč

Rychlá a nápaditá večeře, chuťově výborná a lehce připravitelná.

 

Kategorie: E-shop
Záruka: viz obal výrobku

logo-jentschura

TischleinDeckDich BIO - Stolečku prostři se 800 g

Přednosti TischleinDeckDich:

  • bez lepku
  • bez mléčného cukru (laktózy)
  • bez přídatných látek
  • chudý na sodík
  • s vysokým obsahem vlákniny
  • rostlinný zdroj bílkovin
  • bez živočišných složek
  • vhodné také pro vegany
  • 91% přísad pochází z kontrolovaného, biologického zemědělství

Složení: Quinoa*, jáhly*, sušená zelenina 23 % (brambory*, rajčata*, mrkev*, cibule*, pórek*, hrášek*), rýže*, bazalka*, pískavice modrá*, pažitka*, petržel*, libeček*

* Původ z ekologického/biologického zemědělství

Vyrobeno v Německu   165px-Flag_of_Germany.svg

RECEPTY

Zdravý recept „Stolečku prostři se“ (SPS)

(jako příloha pro 1 osobu)

• 50 g směsi SPS

• cca 220 ml vody

• bylinná sůl

• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.

 

Odvážné pečené placky

(cca. 10 kusů)

• 100 g směsi SPS

• cca 350 ml vody

• 1 vejce

• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• rostlinný tuk, například řepkový olej na pečení nebo kokosový olej

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs SPS dobře promícháme s vajíčkem a vločkami a silně ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.

 

Pikantní plněné žampiony

(na 10 velkých hub)

• 100 g směsi SPS

• cca 400 ml vody

• 10 velkých žampionů

• 100 g Crème Fraîche

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs SPS silně okořeníme bylinnou solí a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Crème Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.

 

Plněná paprika pokaždé jinak

(na 4 půlky paprik)

• 100 g směsi SPS

• cca 400 ml vody

• 2 paprikové lusky

• 2 čajové lžičky čerstvého sýra

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• 100 g taveného sýra

• čerstvé bylinky podle chuti

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.

 

  DZG Glutenfrei